13DSC_1754_021RAWDSC_1817

Виставка-продаж “Львів романтичний”.

В лютому 2011 року до мене звернулася моя подруга Іванна Тирпич-Радомська і запропонувала взяти участь у виставці приуроченій до Дня Св. Валентина.

Я одразу почав перелопачувати свій архів, але зрозумів, що відверто романтичних фото ще й пов’язаних із Львовом у мене немає, потрібно було підготувати фотографію.

Часу було мало, на дворі мороз, температура падала до 10 градусів нижче нульової позначки. В таких умовах було важко знімати, робота проводилася короткими перебіжками між вуличками Львова і теплими приміщеннями львівських кнайп.

Я твердо вирішив використати в фотографії елементи фрізлайту, тому спочатку піднявся з двома парами на оглядовий майданчик на Високому Замку і знімав із штатива на довгих витримках, використовуючи попередньо підготовлену насадку на спалах у формі серця. Спалах керувався синхронізатором. (фото 2)

Проте, результат не був задовільним. Композиційно картинка розсипалася, потрібно було зробити масу нових спроб, а при такій температурі на вулиці і я і моделі мерзли, потрібно було працювати оперативно, і підніматися на Високий Замок було накладно, тому я відмовився від цієї ідеї.

Тоді було вирішено знімати на Ринковій Площі.  Я використав прийом для створення фігурного боке з допомогою спеціальних саморобних насадок на об’єктив (фото 3) і , ніде правди діти, підшаманив фотку в Photoshop.;)

Знімалося на вінтажний аналоговий об’єктив Геліос-44-2.

Друкувалося фото на полотні.


Мирослав Трофимук-молодший