loco copy2loco copy_new_lighterloco copy 8loco copy 12_DSC_3864_1

DaFiU 2011, № 23 (cover • обкладинка)

Cover of the 23th issue of the DaFiU magazine in cooperation with OeAD. Steam, which is depicted on the cover is actually placed on the exhibition near Railway station in Lviv. Using a photo trick i’ve achieved an illusion of the movement.


Обкладинка до 23-го номеру журналу DaFiU “Österreich-Sonderausgabe 2011, in Zusammenarbeit mit OeAD-Kooperationsbüro Lviv, в співпраці з Австрійською службою обмінів (OEAD). Паровоз, який зображений на обкладинці насправді знаходиться на виставці коло приміського вокзалу у Львові. За допомогою естетичного прийому в фотографії створюється ілюзія руху поїзда. Про реальність пари, думаю, говорити не варто…

Профілюючою темою даного випуску була річниця Австрійської залізниця, до якої в свій час належали й теперішня Львівська. Я мав на меті зробити обкладинку якомога сучаснішою і яскравою (фото 1, фото 2). Замовники, проте, бажали, щоб обкладинка випромінювала суворість та стриманість і щоб в ній переважали кольори австрійського прапора (фото 3). Окрім того було вирішено додати клубки пари, щоб паровоз відображав рух, уособлюючи тим самим динамічність діяльності даної організації (фото 4).

З усіх обкладинок, розробка цієї зайняла в мене найбільше часу, загалом було зроблено 12 пропозицій, але робота з керівником Австрійсько-українського бюро кооперації в науці, освіті та культурі при Львівському університеті ММаг. Андреасом Веннінгером (фото 5) була по-австрійськи динамічною та пізнавальною.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Мирослав Трофимук-молодший