12345678

Oscar-Claude Monet

Reneved vintage bicycle “Imperia”. I’ve chosen white matte paint for the main color and blue for stickers. Main design subject is a figure of the artist Claude Monet and his paintings.


Реставрований ретро велосипед фірми ”Imperia”. Стан цього красунчика був досить ок, але він полежав якийсь час у підвалі, де встиг поіржавіти і добряче припасти пилом. Кольори рами, м’яко кажучи, були підібрані не вдало. Сірий і темно-синій кольори мені не асоціювалися із жіночим ровером…

Для оформлення я вибрав благородний білий колір, перевагу надав матовій фарбі. Тематика оформлення – постать видатного художника Клода Моне.

Особисто мені картини Моне асоціюються з великою кількістю голубого кольору…так був обраний колір для назви.:) Для оформлення болотників я використав вже відому техніку стікербомбінгу, тільки в даному випадку на наклейках зображені картини Моне.

В процесі я замінив кілька деталей і всю проводку, також довелося змінити динамку, на жаль не вдалося знайти двоконтактну, прийшлося обійтися одноконтактною. Як виявилося, у Львові не можливо знайшли маленькі лампочки на 6v, на щастя, в друга в гаражі знайшлося кілька штук і тепер я маю запасні;)

На весь процес, а це піскоструй, помалювання, купівля комплектуючих, розробка елементів дизайну і їх друк, збірка і оформлення я затратив 8 днів.

На наступний сезон, я б порадив власниці поміняти сідло на якусь біле із голубими вставками, або й шкіряне, типу ”Brooks” і при бажанні, можна було б поставити кошичок із лози.

До речі, особливої уваги заслуговує кошик над переднім колесом. Він виконаний з тонкої металевої сітки, тому полежавши в підвалі встиг добряче поіржавіти і в деяких місцях вже почав розламуватися. Я наново заплів в нього поліпропіленовий шнур, щоб зміцнити ушкоджені ділянки. Це, напевно, був найважчий етап реставрації.:)

Обкатка і тест-драйв велосипеда підтвердила успішність проекту – люди на вулицях проводжали мене поглядом, підходили і запитували про ціну, зацікавлені пішоходи обговорювали Клода Моне, а власниця розповіла, що на вулиці її зупиняли фотографи і просили зробити кілька кадрів.


Мирослав Трофимук-молодший